AGADER - Aşçılar ve Gastronomi Derneği

Hakkımızda

AGADER Yönetim Kurulu Başkanı

Fikret ÖZDEMİR

Türkiye’deki öğrenimini tamamladıktan sonra Avrupa’ya giden Fikret Özdemir, gastronomi dünyasının kapılarını araladı. Aşçılığa duyduğu ilgi nedeniyle Fransa’da 18 ay gastronomi üzerine eğitim aldı.

Gastronomi eğitiminin ardından 1993 yılında İsviçre’nin Lausanne kentine bağlı Payern kasabası yakınlarında bulunan LacNeuchatel’in kıyısındaki Restaurant Du Chato’da profesyonel olarak meslek hayatına başladı. Daha sonra 1998 yılında Almanya’nın Frankfurt şehrinde hizmet veren Frankfurt Marriott Hotel’de aşçılık görevini sürdürdü. Otelin çeşitli aşçılık bölümlerinde çalıştı. 2001 yılında Portekiz’de bulunan Lizbon Marriott Hotel’e transfer oldu. Bu sürede mutfak şefi unvanını aldı. 2007 yılında Hamburg Marriott Hotel’de görevine devam ederken “eve dönüş” olarak nitelendirdiği İstanbul teklifini kabul etti. 2009-2013 yılları arasında İstanbul Marriott Hotel Asia’yada Executive Chef olarak hizmet verdi. 2013 yılının Mart ayında Radisson Blu Hotel, Şişli’ye geçiş yaparak, Executive Chef pozisyonunda transfer oldu. Meslek hayatı boyunca sayısız danışmanlık verdi ve fuar alanında yarışmalar düzenleyerek AGADER ile uluslararası etkinliklere imza attı.

ITQI jürisi olan ve WMCS yönetim kurulunda olan Fikret Özdemir, Fransızca, Portekizce, Almanca ve İngilizce, İtalyanca ve Rusça biliyor ve ulusal anlamda geliştirdiği mutfak kültürünü yeni nesillere aktarmak için sektörde aktif olarak yer almaya devam ediyor.

Hikayemiz

Neler Yaptık?

Exploring All Sorts of Ingredients

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostrud exerci tation ullamcorper suscipit lobortis nisl ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis autem vel eum iriure dolor in hendrerit in vulputate velit esse molestie consequat, vel illum dolore eu feugiat nulla.

Learning to Mix, Blend and Season

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostrud exerci tation ullamcorper suscipit lobortis nisl ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis autem vel eum iriure dolor in hendrerit in vulputate velit esse molestie consequat, vel illum dolore eu feugiat nulla.

Traveling to Get the Knowledge of Food

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostrud exerci tation ullamcorper suscipit lobortis nisl ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis autem vel eum iriure dolor in hendrerit in vulputate velit esse molestie consequat, vel illum dolore eu feugiat nulla.

Stirring, Boling, Frying, Baking, Serving

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostrud exerci tation ullamcorper suscipit lobortis nisl ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis autem vel eum iriure dolor in hendrerit in vulputate velit esse molestie consequat, vel illum dolore eu feugiat nulla.

AGADER

Yönetim Kurulu

Emma Gardner

Cooking is also often carried out outside of personal quarters, for example at restaurants, or schools. Bakeries were one of the earliest forms of cooking outside the home, and bakeries in the past often offer the cooking of food provided by their customers as an additional service. Now factory food preparation is common.