Malzemeler
500 gr tarhana
250 gr haşlanmış nohut
3 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı Maraş biberi
2 adet beyaz şalgam (İsteğe bağlı) *
Hazırlanışı
Tarhanayı tencereye koyun. Üzerini geçecek kadar su ekleyip ıslanması için bekleyin. Islanan tarhanayı ocağa alın ve yumuşayıp, dağılana kadar düşük ateşte karıştırarak pişirin. Ardından blenderden geçirin. İçerisine daha önceden haşlanmış nohut ekleyerek kısık ateşte pişirmeye devam edin. Aynı zamanda bir tavada tereyağı eritilerek kuru naneyi ve Maraş biberini kavurun. Pişen tarhana çorbasının üzerine ekleyin ve çorbayı ateşten alarak servis edin.
Tarhana Çorbası isteğe göre beyaz şalgamlısı da yapılmaktadır. Şalgamlı çorba için; küp küp doğranmış şalgamlar pişmekte olan çorbanın içerisine, pişmesine 10 dakika kala eklenerek pişirilir daha farklı sebze aromalı bir çorba elde edilir.
- 14 Kasım, 2024q93uw5
Add Your Review