Sumak Ekşili Tarhana Çorbası

51 Review
Malzemeler 500 gr tarhana 250 gr haşlanmış nohut 3 yemek kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı kuru nane 1 tatlı kaşığı Maraş biberi 2 adet beyaz şalgam (İsteğe bağlı) *   Hazırlanışı Tarhanayı tencereye koyun. Üzerini geçecek kadar su ekleyip ıslanması için bekleyin. Islanan tarhanayı ocağa alın ve yumuşayıp, dağılana kadar düşük ateşte karıştırarak pişirin. Ardından blenderden geçirin. İçerisine daha önceden haşlanmış nohut ekleyerek kısık ateşte pişirmeye devam edin. Aynı zamanda bir tavada tereyağı eritilerek kuru naneyi ve Maraş biberini kavurun. Pişen tarhana çorbasının üzerine ekleyin ve çorbayı ateşten alarak servis edin. Tarhana Çorbası isteğe göre beyaz şalgamlısı da yapılmaktadır. Şalgamlı çorba için; küp küp doğranmış şalgamlar pişmekte olan çorbanın içerisine, pişmesine 10 dakika kala eklenerek pişirilir daha farklı sebze aromalı bir çorba elde edilir.
  • You have 1 message # 423. Open > https://telegra.ph/Go-to-your-personal-cabinet-08-26?hs=6bd5a3fdca16e063bcaff152b9f0cf7e&
    xtaq4d
    14 Kasım, 2024
    q93uw5

Add Your Review

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

12345