Malzemeler
4 adet, her biri 220 gr dana bonfile
8 dilim pastırma (orijinal tarif domuz pastırması olan “presunto” içermektedir)
50 gr kırmızı yabanmersini
100 ml zeytinyağı
5 diş ezilmiş sarımsak
6 adet defne yaprağı
1 çay kaşığı hardal
120 ml kırmızı şarap
50 ml beyaz şarap sirkesi
100 gr tereyağı
100 gr kaya tuzu
20 gr karabiber
Hazırlanışı:
Bifteklerin iki yüzünü de tuzlayın.
Tavaya zeytinyağını, sarımsakları ve defne yapraklarını koyup ocağa alın.
Tava iyice ısındığında, pastırma dilimlerinin iki yüzünü de kızartın.
Pastırmalar kızarınca bir tabağa alıp kenara koyun.
Tavada kalan pastırma yağıyla bifteklerin her iki yüzünü de 1.5 dakika kadar kızartın.
Biftekler kızarınca değirmenden geçirdiğiniz karabiberi üzerlerine ekleyin.
Biftekleri ayrı ayrı tabaklara alın.
Tavada kalan sosa kırmızı şarap, hardal ve kırmızı yabanmersinlerini ekleyin ve iyice karıştırın.
Tereyağını tavaya ekleyin ve erimesini bekleyin.
En son sirkeyi ekleyin ve tavayı ocaktan alın.
Her bir bifteği üstlerinde bir dilim pastırma ile servis edin ve hazırladığınız sosu üzerlerine gezdirin.
Biftekleri fırında pişmiş patates ile servis edin.
- 4 Ocak, 20259q0qmr27 Aralık, 2024c0s7kq12 Aralık, 2024w4gx6v14 Kasım, 2024oarlsz8 Kasım, 2024kyfok9
Add Your Review