Yiyecek, İçecek ve Hizmet Sektöründe faaliyet gösterecek derneğin amacı; Başta Türk Mutfağını olmak üzere tüm mutfakları araştırmak, Türk mutfak sanatını Dünya’ da tanınmasını sağlamak, Mutfak kültürümüzün elçisi olmak, Türkiye’de mutfak sanatını geliştirmek, mutfak sanatkârının mesleki eğitimini desteklemek ve genç aşçılarımızın mesleki gelişimlerinde gerekli olan destek ve bilgi akışını sağlamak, aşçılık mesleğini tanıtıcı faaliyetlerde bulunmak, çalışma alanları ile ilgili çağın gerektirdiği en ileri standartlara ulaşılması yönünde hukuki zemin hazırlanmasına yardım etmek, ulusal veya uluslar arası alanda yapılacak yarışmalarda derneğimizin temsil edilmesini sağlamak, gastronomi sektöründeki çalışanların sosyal iletişimlerini sağlamak, amaç birliği içerisinde bulunan federasyonlara üye olmak amacıyla kurulmuştur.
Derneğimiz, AŞÇILAR VE GASTRONOMİ DERNEĞİ olarak hizmet verirken Federasyon olarak örgütlenmek ve çalışmalarını yaparak ulusal ve uluslararası platformlarda mutfağımızın tanıtımlarını yapmak.

YÖNETİM KURLUMUZ

DERNEK KURUCU ÜYELERİ
FİKRET ÖZDEMİR
CAVİT ÜNAL
NEDRET APAYDIN
MİTHAT YALÇINKAYA
MUSTAFA NAİL ÖZDEN
SERKAN BOZKURT
ORHAN ERDEM
YAŞAR PEKEL
GÜRKAN ÜRÜN
ERKAN KARAPINAR
ABDULKADİR AKARDERE